POGOJI POSLOVANJA  

Ti Pogoji poslovanja predstavljajo dogovor med Promotus d.o.o. (v nadaljevanju »Promotus« ali »mi« in podobne izpeljanke) in tabo. Pogoji poslovanja urejajo pogoje uporabe spletnega mesta in spletne trgovine na spletnem naslovu https://www.pupsnducks.com (v nadaljevanju »spletno mesto« ali »spletna trgovina«), vaše in naše pravice in obveznosti ter vsebino kupoprodajne pogodbe med tabo in nami glede kupljenih artiklov.

Zavezujejo te Pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Na začetku postopka nakupa te bomo posebej opozorili na Pogoje poslovanja in te prosili, da potrdiš, da si z njimi seznanjen in da se z njimi strinjaš.

V spletni trgovini nakup ni omogočen strankam, ki ste pravne osebe. Smo pa za vse pravne osebe z veseljem na voljo na elektronskem naslovu [email protected], kjer se lahko z nami pravne osebe dogovorite za nakup želenih artiklov. Pravne osebe lahko pri nas naročite tudi artikle, ki so izdelani po meri. Ti Pogoji poslovanja se za nakupe ali naročila pravnih oseb ne uporabljajo.

  1. Informacije o Promotus

Firma: 

Promotus, medijska produkcija in marketing d.o.o.

Skrajšana firma:

Promotus d.o.o.

Sedež:

Ljubljana

Poslovni naslov:

Ulica Metoda Mikuža 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

Matična številka:

6487025000

Davčna številka:

SI 64469476

Elektronski naslov:

[email protected]

S spletno trgovino upravlja Promotus, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja. 

  1. Ponudba in cene artiklov na spletni strani

Vsebina spletnega mesta ter ponudba artiklov na njem se zaradi narave poslovanja prek spleta lahko ves čas spreminjata. Prav tako se lahko spreminjajo cene artiklov.

Vse cene artiklov so v evrih (EUR) in vse cene vključujejo DDV.

Cene določenih artiklov so lahko znižane. Znižani izdelki bodo jasno označeni tako, da bo poleg redne cene vidno označena znižana cena.

Na spletnem mestu vam občasno prikažemo tudi razne akcijske ponudbe ter promocijske kode za uveljavitev določenega popusta. Popust uveljavite z vpisom kode za popust v postopku spletnega nakupa (glejte točko 3 spodaj).

Artikli na spletnem mestu niso namenjeni otrokom. 

Količino artiklov, ki jih lahko naenkrat ali v določenem obdobju kupiš, lahko vsak čas omejimo. Artiklov ne smeš kupovati z namenom, da bi jih preprodajal naprej z namenom ustvarjanja dobička in je takšna preprodaja ali druga uporaba z namenom ustvarjanja dobička prepovedana. Prav tako je prepovedana vsaka predelava, kopiranje ali drugo posnemanje artiklov ali drugih vsebin na spletni strani.

  1. Postopek nakupa na spletni strani

Izbira artiklov  

Postopek nakupa začneš tako, da pri željenem artiklu na spletnem mestu klikneš na gumb »Dodaj v košarico«.

Dodatne količine artiklov lahko dodaš v sami košarici, tako da določiš količino in klikneš gumb »Posodobi košarico«. Vsi artikli, ki ji dodaš v košarico, bodo shranjeni v tvoji košarici.

Artikle iz košarice zlahka odstraniš tako, da v košarici klikneš na simbol koša pod stolpcem »Odstrani«.

V košarico lahko kadarkoli vstopiš s klikom na simbol košarice v zgornjem desnem kotu spletne trgovine. 

Že na tem koraku postopka nakupa te bomo opozorili na Pogoje poslovanja in te prosili, da pred nadaljevanjem nakupa potrdiš, da si seznanjen s Pogoji poslovanja in da se z njimi strinjaš.

Nakup izbranih artiklov v košarici nadaljuješ tako, da klikneš tipko »Nadaljuj na blagajno«.

Kontaktni podatki

V naslednjem koraku izpolniš kontaktne podatke, in sicer naslov elektronske pošte, da te lahko kontaktiramo, ter podatke o naslovu za dostavo. 

V tem koraku lahko vpišeš tudi kodo za popust, če jo imaš, in popust bo upoštevan pri ceni izdelka. 

Ko boš opravil vse zgornje, nadaljuj na izbiro dostave.

Načini dostave 

Mogoči načini ter stroški dostave so odvisni od namembne države in izbranih artiklov (več o tem glej spodaj pod točko 6).

Glede na izbrane artikle ter naslov za dostavo ti bodo dani na izbiro načini za dostavo z navedbo njihovih stroškov. Ko izbereš način dostave, postopek nakupa nadaljuješ tako, da izbereš način plačila«

Še vedno lahko vpišeš kodo za popust, če jo imaš, in popust bo upoštevan pri ceni izdelka.

Preveritev podatkov, načini plačila in oddaja naročila

V tem koraku izbereš način plačila in izpolniš zahtevane podatke za plačilo.

Še vedno lahko vpišeš kodo za popust, če jo imaš, in popust bo upoštevan pri ceni izdelka.

Pred oddajo naročila preveri vse podatke in morebitne napake pri vnosu po potrebi popravi. Sistem pa te bo že sproti po posameznih okencih vidno opozoril, v kolikor bi pozabil izpolniti kakšno obvezno rubriko s podatki za naročilo.

Naročilo bo oddano, ko boš kliknil na gumb »Potrdi nakup«. 

  1. Kdaj je kupoprodajna pogodba sklenjena?

Kupoprodajna pogodba je med tabo in Promotus sklenjena, ko na elektronski naslov, ki si ga navedel, prejmeš sporočilo o potrditvi naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za Promotus kot za tebe kot kupca.

Kupoprodajno pogodbo predstavlja sporočilo o potrditvi naročila skupaj s temi Pogoji poslovanja.

Sporočilo o potrditvi naročila je v elektronski obliki shranjeno na strežniku Promotus.

  1. Plačilo in fakturiranje 

Na voljo imaš tri načine plačila:

  • Plačilo s kreditno kartico
  • Plačilo preko PayPal-a.
  • Plačilo po povzetju

Plačilo mora biti izvedeno najkasneje v 24 urah po tem, ko potrdiš nakup. Če iz kakršnegakoli razloga tvoje plačilo za artikle ne bo izvršeno v 24 urah po prejemu sporočila o potrditvi naročila, se šteje kupoprodajna pogodba za razvezano. O tem te bomo obvestili na elektronski naslov.

Račun za opravljen nakup ti bomo poslali na tvoj elektronski naslov.

  1. Dobava artiklov 

Artikle odpošljemo kar najhitreje po tem, ko je sklenjena kupoprodajna pogodba in ko je izvršeno plačilo za artikle.

Mogoči načini ter stroški dostave so odvisni od namembne države in izbranih artiklov. Generalno sta na voljo naslednja načina dostave:

  • Pošta Slovenije, pri čemer je predviden čas dostave običajno med 1 in 3 dnevi;
  • International Post, pri čemer je predviden čas dostave običajno med 3 in 10 dnevi.

Tukaj so navedeni možni načini pošiljanja in njihove cene za različne države.

Artikle dostavljamo skoraj po celi Evropi. Seznam najdete na zavihku Dostava.

V nobenem primeru ne odgovarjamo za to, da bodo artikli dostavljeni v običajnem predvidenem roku, ki je naveden ob načinih dostave. Navedeni roki so informativne narave.

  1. Vaša pravica do odstopa od pogodbe, če ste potrošnik

Če si potrošnik (tj. fizična oseba, ki si kupil artikel za namene, ki so izven tvoje pridobitne ali poklicne dejavnosti) in prihajaš iz države članice EU ali EGP, si upravičen do pravic iz te točke.

Imaš pravico, da nam v 14 dneh od dneva, ko prejmeš oziroma prevzameš artikel, sporočiš, da odstopaš od kupoprodajne pogodbe. Če si z enim naročilom naročil več artiklov, začne rok za odstop od pogodbe teči z dnem, ko prejmeš oziroma prevzameš zadnjega od artiklov. Za odstop ne rabiš navesti nobenega razloga. Šteje se, da si podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlješ v navedenem roku, določenem za odstop od pogodbe.  

Odstop od pogodbe nam sporoči z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopaš od pogodbe, na e-naslov: [email protected].

Če želite odstopiti od kupoprodajne pogodbe, lahko uporabite tudi obrazec, ki vam je na voljo  tukaj, ki ga pošljete na zgoraj navedeni e-poštni naslov.

V primeru odstopa od pogodbe nam prejeti artikel pošlji po pošti na naslednji naslov: Promotus d.o.o., Ulica Metoda Mikuža 10, 1000 Ljubljana .

Artikel nam morate vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala brez vaše krivde. Do trenutka odstopa od pogodbe artiklov ne smete neovirano uporabljati, temveč samo toliko, da lahko opravite ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Če bi se vrednost artiklov zmanjšala kot posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja artiklov, odgovarjate za takšno zmanjšanje vrednosti vi.

Edini strošek, ki te bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov, razen v primeru, ko prodajalec oglašuje brezplačna vračila – potem nimate nikakršnega stroška. Strošek, ki je naveden za plačilo po povzetju pa se izklicno ne vrača.  Artikel nam moraš vrniti najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe. Šteje se, da si nam pravočasno vrnil artikel oziroma artikle, če ga pošlješ pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Vračilo opravljenih plačil, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov dostave v primeru, če boš izbral nestandardno dostavo, ki za nas ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave) bomo izvedli takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pridržujemo si pravico, da zadržimo vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega artikla oziroma artiklov ali dokler nam ne predložiš dokazila, da si artikel oziroma artikle poslal nazaj.

Če si kupil artikle, ki tvorijo komplet, lahko odstopiš od pogodbe le za celoten komplet.

Pravic iz te točke 7 nimajo potrošniki, ki ne prihajajo iz držav članic EU ali EGP.

  1. Materialne napake 

Če si potrošnik (tj. fizična oseba, ki si kupil artikel za namene, ki so izven tvoje pridobitne ali poklicne dejavnosti) in prihajaš iz države članice EU ali EGP, si upravičen do varstva iz naslova stvarnih napak iz te točke.

Kdaj je napaka stvarna? 

Napaka je stvarna, kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • se izročeni artikel ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja ustreznost artikla?

Ustreznost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako uveljaviš stvarno napako?

Svoje pravice iz naslova stvarne napake lahko uveljaviš, če nas o napaki obvestiš v roku dveh mesecev od dneva, ko si napako odkril. V obvestilu o napaki moraš natančno opisati napako in nam omogočiti, da artikel pregledamo.

Ne odgovarjamo za stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar ti je bil artikel izročen. Šteje se, da je napaka na artiklu obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Če si nas pravilno obvestil o napaki, imaš pravico zahtevati, da:

  • odpravimo napako na artiklu ali
  • vrnemo del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • artikel z napako zamenjamo z novim brezhibnim ali
  • vrnemo plačani znesek.

Če obstoj napake na artiklu ne bo sporen, bomo tvoji zahtevi čimprej, najpozneje pa v roku osmih dni, ugodili. Če pa bi bil obstoj napake na artiklu sporen, pa ti bomo najkasneje v osmih dneh po prejemu tvoje zahteve pisno odgovorili na tvojo zahtevo in pojasnili naše stališče.

  1. Garancija za artikle, če ste iz države zunaj EU ali države nečlanice EGD

Če si potrošnik (tj. fizična oseba, ki si kupil artikel za namene, ki so izven tvoje pridobitne ali poklicne dejavnosti) in prihajaš iz države, ki ni članica EU ali EGP, ti nudimo dvomesečno garancijo na artikle. Garancija obsega jamstvo za napake artikla, kot so definirane v prejšnji točki teh Pogojev poslovanja, ki se pokažejo v dveh mesecih od prejema artikla. Artikel s takšno napako ti bomo zamenjali. O napaki nas moraš obvestiti v osmih dneh od nastanka napake, sicer izgubiš pravico, da ti artikel zamenjamo.

  1. Varstvo osebnih podatkov

V Promotus jemo varovanje vaših osebnih podatkov zelo resno. Vse o varstvu vaših osebnih podatkov lahko najdete v naši Politiki zasebnosti.

  1. Omejitev in izključitev odgovornosti 

Za pravilnost in ažurnost podatkov, ki nam jih posreduješ v okviru spletnega mesta, si odgovoren sam in mi ne prevzemamo nobene odgovornosti za kakršnekoli posledice, ki bi utegnile nastati, kot posledica napačnih podatkov.

Prav tako v največji zakonsko dopustni meri ne odgovarjamo za pravilno delovanje funkcije PayPal Express checkout ali drugih funkcij za plačevanje ali vnos podatkov, ki jih zagotavljajo tretje osebe, in v zvezi s tem ne odgovarjamo za nobene stroške ali škodo.

Promotus v zvezi s ponujenimi artikli in storitvami e-poslovanja ne prevzema nobene odgovornosti v razmerju do kogar koli drugega razen tebe. Promotus je v razmerju do tebe odgovoren le za neposredno škodo, ki bi ti nastala, če bi bila ta povzročena zaradi hude malomarnosti ali namenoma. Odgovornost za posredno škodo ali drugo škodo (na primer posredno škodo vključujoč izgubo dobička, izgubo prihranka ali škodo nastalo kot posledico izgube podatkov), kot tudi za škodo, povzročeno s strani tretjih oseb, je izrecno izključena.

  1. Veljavno pravo 

Za te Splošne pogoje, kupoprodajno pogodbo in razmerja med tabo in nami se uporablja slovensko pravo, razen v primerih, ko se morajo po zakonodaji EU poleg slovenskega prava uporabiti tudi varstvene potrošniške določbe prava druge države.

  1. Pritožbe in reševanje sporov 

Pritožbeni postopek 

Pri Promotus spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudimo zagotavljati učinkovit sistem za obravnavanje pritožb.

V primeru kakršnihkoli težav nas prosim kontaktiraj po elektronski pošti na [email protected], preko katerega lahko oddaš svojo pritožbo. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prepričani smo, da lahko tvoje pomisleke, težave ali pritožbe skupaj rešimo hitro, učinkovito in po mirni poti.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Promotus ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kot potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Kot ponudnik blaga in storitev, ki omogočajo e-trgovino v Sloveniji, na naši spletni strani objavljamo elektronsko povezavo do spletne platforme za reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo tukaj.