Najbolj pogosta vprašanja

Splošna vprašanja

Pasja ležišča Pups ‘n’ Ducks so trenutno na voljo v dveh velikostih:
S/M: 73x55x13cm (dxšxv)
L: 85x65x14cm (dxšxv)

Kmalu bo na voljo še velikost XL, ki bo v dolžino merila 105 cm. Sprejemamo prednaročila preko emaila: info@pupsnducks,com

Da, prevleka je snemna, vsebuje skrito zadrgo. Prevleka je tudi pralna.

Da, prevleke se lahko dokupujo posamično. Na voljo je pet različnih vzrocev in dve enobarvni (črna, modra).

Da, pralna sta tako prevleka kot tudi notranji vložek.

Prevleka in notranji vložek sta pralna v pralnem stroju na 30 °C (Gentle program oz. ročno pranje). Prevleko perite obrnjeno, tako da bo vzorec na notranji strani. Odvsetujemo sušenje v sušilnem stroju, izdelke posušite na zraku, izdelki bodo suhi že v nekaj urah.

Seveda, kot vsi potrošniki, ki nakupujejo preko spleta, imate pravico, da nam v 14 dneh od dneva, ko prejmete oziroma prevzamete izdelek, sporočite, da odstopate od kupoprodajne pogodbe. To lahko naredite na dva načina:

Izdelek ob vračilu ne sme imeti znakov uporabe, izdelek se mora vrniti v enakem stanju, kot ste ga dobili.

Ne.  Prevleke so narejene za ležišča Pups ‘n’ ducks. 

Da. Vsi izdelki so narejeni v Sloveniji.

Vprašanja nakupvanja

Plačilo je možno s karticami (varna plačila – Stripe) ali plačilo po povzetju.

Žal obstoječemu naročilu ne moremo dodati ničesar. Prosimo, oddajte novo naročilo za novi izdelek ali nas kontaktirajte na [email protected]

Če želite izdelek v naročilu spremeniti za drug izdelek po isti ceni, nas takoj kontaktirajte na [email protected]. Naročila običajno obdelamo v 12–24 urah, in ko naše skladišče obdela vaše naročilo, vašega naročila ne bomo mogli več spreminjati.

Če po pregledu podatkov o kreditni kartici, računa in naslova za dostavo še vedno prejemate sporočilo o napaki, preverite, ali uporabljate najnovejšo različico spletnega brskalnika. Če še naprej prejemate sporočila o napakah, se obrnite na podporo strankam na [email protected].

Če ste potrošnik iz države EU / EGP, imate 14 dni od datuma, ko ste prejeli izdelek, da nas obvestite o preklicu naročila / odstopu od pogodbe in vrnili vam bomo plačano kupnino in stroške običajne pošiljke. Artikle morate vrniti v 14 dneh od datuma obvestila o odpovedi / datuma obvestila o odstopu (poslati jih je treba v teh 14 dneh). Za stranke ne ponujamo brezplačnih vračil.

Upoštevajte, da blaga ne moremo neposredno zamenjati, zato boste, če se odločite, da želite drug izdelek, morali vrniti naročene predmete in oddati novo naročilo.

Če se odločite za vrnitev kupljenih izdelkov, nam pošljite e-poštno sporočilo na [email protected] in pošljite svoje izdelke na naslov:

Promotus d.o.o .; Ulica Metoda Mikuža 10, 1000 Ljubljana

Prepričajte se, da ste pravilno zaščitili paket. Zapišite svoje ime, naslov in številko naročila.

Izdelek ob vračilu ne sme imeti znakov uporabe, izdelek se mora vrniti v enakem stanju, kot ste ga dobili.

Podrobnejše informacije o odstopu od pogodbe in informacije o artiklih z napakami najdete v Pogojih poslovanja.

Trenutno imamo za  slovenski  trg pogodbo s Pošta Slovenije.

Da. Za darilni bon se obrnite na [email protected].